atte_varis_photo

Atte Varis

  • Psykologian maisteri
  • Työterveyspsykologi
  • Kriisi- ja traumapsykoterapeutti (erityistaso)
  • Kelan palveluntuottajarekisterissä
  • European Master’s Degree in Human Rights and Democratisation (E.MA)
  • Organisaatiokonsulttikoulutuksessa
  • Työnohjaajakoulutuksessa
  • Työskentelykielet: suomi ja englanti

Crow Solutions Oy:n toimitusjohtaja ja asiantuntija Atte Varis on helsinkiläinen työterveyspsykologi, psykoterapeutti ja organisaatiokonsultoinnin ammattilainen.

Atte valmistui psykologiksi vuonna 2000, jonka jälkeen hän opiskeli ihmisoikeusalan E.MA tutkinnon Italiassa. Viime vuosituhannen lopulla Atte sai kosketuksen kansainväliseen ihmisoikeustyöhön sekä kriisien ja traumojen hoitoon ollessaan Albaniassa pakolaisleirillä vapaaehtoistöissä. Palattuaan Suomeen hän oli v. 2002-03 töissä Turun Kriisikeskuksessa. Sen jälkeen hän työskenteli psykologina ja psykoterapeuttina Helsingissä Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa v. 2004-2009, jolloin hän opiskeli myös kriisi- ja traumapsykoterapeutiksi. Samaan aikaan Atte teki osa-aikaisia työterveyspsykologin töitä Helsingissä yksityisillä lääkäriasemilla ja sai työterveyspsykologin pätevyyden v. 2010.

Atte kuuluu myös SPR:n psykologien valmiusryhmään, jonka kautta hän on osallistunut useamman suuronnettomuuden (mm. 2004 tsunamin sekä Jokelan ja Kauhajoen kouluampumisten) akuuttivaiheen hoitoon sekä pitempiin jälkihoidollisiin vertaistukiprosesseihin.

Pikkuhiljaa Aten omistautuminen työterveydelle sekä työhyvinvoinnin, työ- ja organisaatiopsykologian ja kriisinhallinnan kouluttamiselle ja konsultoinnille muuttui täyspäiväiseksi. Tällä hetkellä erityisen mielenkiinnon kohteisiin kuuluu organisaatioiden kokonaisvaltainen toiminta ja työryhmien työkyvyn tukeminen haastavissa tilanteissa sekä johdon ja esimiestyön tuki. Muutosten ja kriisitilanteiden hallinta, konfliktien sovittelu, pitkäjänteiset työryhmien ja esimiesten kehittämisprosessit, kouluttaminen sekä palautumis-, virkistys- ja kevennysteemat ovat myös Aten kiinnostuksen kohteina.

Suurimpana asiakkaana Crow Solutions Oy:llä ja Aten työllä on tällä hetkellä Diacorin työterveyshuolto ja työhyvinvointipalvelut. Muiden asiakkaiden joukossa on useampia valtiollisia, kunnallisia ja kolmannen sektorin työpaikkoja, organisaatioita ja järjestöjä.

Vapaa-ajalla Aten voi löytää perheen parista, Helsingin keskuspuistosta treenaamasta lyhyiden matkojen triathloneja tai pelaamasta satunnaista puulaakifutista.


“Teen työni aina tosissani ja hyvin valmistautuen, oli kyse sitten yksilön, ryhmän tai suuremman organisaatiokokonaisuuden kohtaamisesta. Asiaankuuluvissa kohdissa voi toki huumorikin pilkahtaa. Elämänmittaiset urheiluharrastukset ovat tuoneet sinnikkyyttä ja peräänantamattomuutta.”

- Atte Varis